tisdag 4 oktober 2011

Final på torsdag 17.30

På torsdag kl 17.30 är det dags för final i CX-Borås. Kjell är redan klar vinnare, men det är fortfarande öppet om 2:a till 4:e plats. Tre crossare inom 3 poäng.
CXSWEDEN.COM mössan som den förvirrade mannen på bilden bär, är säsongens givna crossattribut. Den finns för omgående leverans vid finalen och kostar 200kr.


De första tävlingarna i CX-cupen
gick i Falun och Ludvika 1 och 2 okt.
Tre boråscrossare stod på startlinjen i
den stora Superklassen. 60 man till start i Falun och drygt 50 dagen efter i Ludvika. Banorna hade helt olika karaktär.
Faluns tävling på Lugnets riksskidstadion har har få tekniska delar men istället långa snabba raksträckor. Här var landsvägs-cyklisterna otroligt starka. Inslaget med en stor snöhög i 20 gradig värme var ett spektakulärt inslag.
Ludvikas bana är en tight, teknisk och omväxlande bana i stadsparken. Efter uppvisning med "draghundar" exploderade tävlingen med Superklassen. Vassa armbågar, tokiga vurpor och hysteriskt flåsande kännetecknade de första varven. Det är en häftig känsla att i full fart åka utför en uppkörd gräsmatta, runda en husgavel och med gräsvåta däck och lågt däcktryck sladda ut på asfalt. Banan gick genom lekplatser, skolgård, runt badhuset vid stadsparken.
Lars och Kjell körde på jämna placeringar båda dagarna medans undertecknad har klart bättre teknik än styrka. Till helgen går cirkusen till Kumla och Söderköping. Men först kör vi CX-Borås final.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar